Известие

Collapse
No announcement yet.

Xenon на 156-настройка,коментари...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега spe4elist, за какво разстояние до рефлектора говориш? Защото крушките на ксенона ми са напълно идентични с тези, които бяха преди това. Просто лумелите са доста повече при ксеноновите крушки, и светлината е повече, което поражда по-добра осветеност. Повече осветеност, по-добра видимост.
    А за авера напълно регулирани са фаровете и то мн качествено. просто си е кофти.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

За фокусното разстояние става дума. Значи фара е сметнат така, че светлинният източник (жичката на халогенната крушка) да се намира на някакво разстояние от рефлектора, за да се получи търсената характеристика. Халогена има къса жичка и светлинният източник е малък, докато при стандартния ксенон свети цялата вътрешна стъклена тръба ( Разбира се централния микро балон е най-ярък) на крушката, което означава, че имаме много по-голям брой фокусни разстояния (тоест все едно множество източници на светлина с различно разстояние до рефлектора ), поради което изходната характеристика на фара става неконтролируема. Тоест става мазало. Именно поради тази причина е необходима лупа или специална конструкция на рефлектора, която да е съобразена с тази особеност. Така мисля най-просто може да се обясни.
      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:50.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Да не говорим изобщо пък за крушките които са малко по-дълги, при които се нагала махането на металното калпаче на рефлектора, е'те тогава става мазало...
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колега rusiq86, колегите AlfaМan u mirchozo отговориха преди мен, за което им благодаря! Понякога ме мързи да пиша...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Колега, има фабрични ксенони без лупи. Но! Заводските фарове са смятани така, че да не заслепяват. Докато допълнително монтираните "ксенони тип Н7" (и другите подобни) променят разстоянието до рефлектора, оттам и линията на осветеност... Резултат - заслепяване. Проста физика (оптика).
            Аз по принцип съм съгласен с твоето мнение ма ми е интересно коя идиотска марка монтира ксенон без лупи?
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Аз по принцип съм съгласен с твоето мнение ма ми е интересно коя идиотска марка монтира ксенон без лупи?
              Ако не се бъркам го има на Ауди, Мерцедес и на Ситроен и то на топ моделите им
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз на мерцедес съм виждал! Мерси за инфото. Но честно не съм виждал крушка, която е по-дълга от стандартната! Не е мн тудно човек да си регулира фаровете. Всеки поне малко грамотен човек може да го направи, щом за 4 месеца никой веднъж не ми е казал заслепява ме или са ми светкали, сиго съм се справил. То и ако за накладки, смяна на гуми, спирачни маркучи или филтри ходих по сервизи, зема и като чистачките си сменям да ходя по сервизи хахах. Опази боже.
                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:08.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Няма да обиждаш Ланчинцо

п.п.
                  А бе на 156-ца рефлектора е супер зле и няма оправия. Точно си го споменах - слагаш ксенон и става мазало.
                  Ама ми хареса и изказването в темата - "настроих ги на око и стана добре" - цитат по спомен, който хем ме разсмя, хем ме разплака
                  Last edited by BO; d.m.y г., 09:32.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Фиат Стило, например...

Comment

Laguna II също няма лупи! И на самия рефлектор си пише XENON.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Няма да обиждаш Ланчинцо

п.п.
                        А бе на 156-ца рефлектора е супер зле и няма оправия. Точно си го споменах - слагаш ксенон и става мазало.
                        Ама ми хареса и изказването в темата - "настроих ги на око и стана добре" - цитат по спомен, който хем ме разсмя, хем ме разплака
                        Ти ако си мислиш, че майсторите ги настройват добре за 5лв кой ще си играе...
                        156 TS
                        ex. Spider TS

Comment

Днес се отчаях, че китайския ксинон може да се настрои. Днес с една съседка с фабричен ксинон на своя ФВ Еос бяхме спрели един до друг до стената на блока и нейните фарове светеха просто убийствено фокусирано. На стената се виждаше една супер ясна граница на светлина и нагоре - почти нищо. Моите съм ги свалил максимално надолу, за да не заслепяват. На стената няма никаква граница, петното е цяло. Вижда се добре, ама много наблизо, вдигна ли ги - почват да ми светят насреща. Абе мазало, май верно трябва да ги забранят тия ксинони.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Днес се отчаях, че китайския ксинон може да се настрои. Днес с една съседка с фабричен ксинон на своя ФВ Еос бяхме спрели един до друг до стената на блока и нейните фарове светеха просто убийствено фокусирано. На стената се виждаше една супер ясна граница на светлина и нагоре - почти нищо. Моите съм ги свалил максимално надолу, за да не заслепяват. На стената няма никаква граница, петното е цяло. Вижда се добре, ама много наблизо, вдигна ли ги - почват да ми светят насреща. Абе мазало, май верно трябва да ги забранят тия ксинони.
                            ТОЧНО за това става въпрос!!!

Comment

Защо говорите глупости,трябва да забранят слагането на ксенон на рефлекторни фарове каквито са на 156 затова става мазало и не са ясно очертани.Ако са като на 166 с лупа какъвто и ксенон да сложиш си реже и свети както трябва.Ето ви моите къси с лупи с евтин ксенон,според вас свети ли навсякъде или си има ясна граница светло/тъмно .Тези фарове са от Фиат Мареа но са подобни като на 166.Но това че режат така не значи че няма да заслепяват,ако стъклото и лупата са мръсни каквито са на 99% от колите светлината се разсейва от мръсотията и заслепява яко дори и с халогенна крушка,но моите след чистене на стъклото и лупата гарантирам на 100% че не заслепяват повече от халогенна крушка.Преди чистенето обаче лупите бяха мътни и мръсни и заслепяваха яко,оттам идва и мита че на не всеки фар с лупа може да се сложи успешно ксенон.Напротив може но трябва да е идеално чист.
                              Attached Files
                              Last edited by 688757; d.m.y г., 22:45.

Comment

Ами колега, ако си беше направил труда да прочетеш темата, щеше да разбереш, че говорим именно за рефлекторни фарове.
                                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                                X